Skip to content

De juiste volgende stap zetten in je loopbaan na ontslag door een reorganisatie! Dit omschrijft het succesverhaal van Alexander Kaars, 54 jaar uit Marken. Met hulp van Loopbaancoach, Nathalie Bourne van ZW Werkt Door maakte hij de volgende stap in zijn loopbaan. Inmiddels werkt Alexander als Financial Controller bij Humanitas.

Hoe ben je bij ZW Werkt Door terecht gekomen?

Alexander: “Ik heb 16 jaar bij JCDecaux Nederland BV. gewerkt, een Frans bedrijf. Door een reorganisatie moest ik helaas weg en verliet per 11 mei het bedrijf met een vaststellingsovereenkomst. Dit was voor mij een abrupt einde, ik had geen signalen gekregen dat er iets mis was. Ik nam toen een advocaat in de arm en we kwamen samen vrij snel tot een akkoord. Daarna ben ik me gaan oriënteren met de vraag: wat wil ik hierna doen? Op LinkedIn zag ik een oproep van ZW Werkt Door en heb hen benaderd. Er werd snel gereageerd, perfecte timing dus! Van hieruit ben ik in contact gekomen met Nathalie.”

 

Wat heeft ZW Werkt Door voor jou gedaan?

Alexander: “Nathalie heeft me geholpen rust te vinden na mijn ontslag. Niet overhaast met de volgende stap beginnen, maar eerst ruimte nemen om na te denken. Samen hebben we mijn sterke en zwakke punten vastgesteld. Voor mij was dit moeilijk, omdat er toch een bepaalde schaamte heerst rondom gedwongen ontslag. Toch kreeg ik hierdoor de ruimte om naar mezelf te gaan kijken. Om zo te ontdekken wat ik écht leuk vind, uiteindelijk de juiste stap te nemen en zo mijn hart te volgen.”

Nathalie: “Na deze ervaring bij zijn laatste werkgever was het voor Alexander extra belangrijk om een goede werkomgeving te vinden waar hij weer vertrouwen kon opbouwen.”

Heb je een overstap gemaakt naar een andere sector en zo ja, hoe ben je daartoe gekomen?

Alexander: “Ja, ik heb een overstap gemaakt naar een andere sector. Ik werk nu bij Humanitas, als Financial Controller. In deze functie check ik of het geld dat we ontvangen, ook juist besteed wordt. Het is een sociaal bedrijf met een CAO en een informele werksfeer, wat erg goed voelt.”

Nathalie: “We hebben deze succesvolle overstap samen bereikt door eerst te kijken naar wat Alexander nodig had om die nieuwe stap te maken. We deden een IK-scan om zijn belangrijkste randvoorwaarden voor succes en werkplezier te ontdekken. Daarnaast keken we bij welke banen deze competenties goed passen. Met oog voor duurzaam werkplezier; niet alleen een baan die in het moment leuk is, maar een loopbaan die ook op lange termijn werkgeluk geeft.”

Wat vond je van de samenwerking met ZW Werkt Door?

Alexander: “Zeer tevreden! Met name het aanbod van ZW Werkt Door, zoals het aantal cursussen en trainingen die beschikbaar zijn. Ook het stukje zelfreflectie om eerst naar jezelf te gaan kijken in alle rust voordat je heel snel aan die volgende stap begint.”

Nathalie: “Alexander kwam steeds meer los! In het begin keek hij nog wat de kat uit de boom. Hij was zelf ook behoorlijk actief met solliciteren op financiële functies bij potentiële nieuwe werkgevers, zoals die van Financial Controller bij Humanitas.
Hij ging als een speer: half juni 2022 begonnen we met een plan van aanpak, in juli ging hij solliciteren, half september had Alexander al een andere baan en 1 oktober startte hij bij Humanitas. Hierbij bespraken we samen bewust of alles goed paste bij zijn wensen en toekomstvisie.”

Back To Top