Skip to content

Denk je erover om je om te laten scholen naar een ander beroep, maar weet je niet wat goed bij je zou passen? ZW Werkt Door kan je hierbij helpen, bijvoorbeeld met persoonlijk advies, ondersteuning en zo nodig het vinden van bijscholen. Eerder hebben we in een blog al een aantal kansrijke beroepen aangehaald waar veel vraag naar is in de regio. In deze blog nemen we je mee in de omscholingsmogelijkheden rond deze beroepen.

  1. Kraamverzorgende

Kraamverzorgenden zijn onmisbaar in de zorgsector, er worden elke dag baby’s geboren! In dit mooie beroep ondersteun je nieuwe ouders in de eerste periode met de baby. Er zijn verschillende opleidingen en cursussen om als kraamverzorgende aan de slag te kunnen. Sommige duren maar één jaar!

  1. (Hoofd)operator

De proces- en levensmiddelenindustrie is een van de grootste industrieën in de regio en biedt veel kansen voor (hoofd)operators. Dit beroep vereist kennis van processen en systemen. Jij houdt je bezig met het proces, product en de voedselveiligheid. In 1,5 tot 2 jaar kun jij, naast je werk, een opleiding tot (hoofd) operator afronden.

  1. Installateur zonnepanelen

Met de groeiende vraag naar duurzame oplossingen, neemt de vraag naar installateurs van zonnepanelen en laadpalen toe. Met dit beroep draag je bij aan een duurzame toekomst! Met bijvoorbeeld een BBL-opleiding tot Eerste monteur kun je 4 dagen per week werken en ga je één dag per week naar school. Je leer het vak in de praktijk bij een leerbedrijf en kunt snel aan de slag. Maar er zijn meer opties, wij kijken graag met je mee.

  1. Programmeur

De ICT-sector is een groeiende industrie en biedt veel kansen voor programmeurs en developers. Opleidingen in deze richting kosten vaak iets meer tijd, zo’n 3 tot 4 jaar, maar dan kun jij meewerken aan games, mooie websites of het ontwikkelen van apps.

Lijkt één van deze beroepen jou een mooi vak om je naar om te scholen? Of wil je graag iets anders doen en weet je niet wat de beste (om)scholingsoptie voor jou is? Neem dan contact op met ZW Werkt Door. Wij adviseren je graag over (om)scholingsmogelijkheden voor deze en andere beroepen.

Back To Top