Skip to content

De regio Zaanstreek Waterland biedt veel kansen voor mensen die werkzaam zijn, of willen zijn, in de techniek, ICT en zorg. Deze sectoren zijn van cruciaal belang voor de economie en bieden een breed scala aan kansen en mogelijkheden. We lichten een paar beroepen uit waar veel vraag naar is.

  1. Verzorgenden IG, kraamverzorgenden

Verzorgenden IG en kraamverzorgenden zijn onmisbaar in de zorgsector en er is een groeiende vraag naar gekwalificeerde professionals in deze sector. Deze beroepen bieden niet alleen werkzekerheid, maar ook de mogelijkheid om een positieve invloed te hebben op het leven van anderen.

  1. (Hoofd)operators proces- en levensmiddelenindustrie

De proces- en levensmiddelenindustrie is een van de grootste industrie├źn in de regio en biedt veel kansen voor (hoofd)operators. Deze beroepen vereisen kennis van processen en systemen en bieden de mogelijkheid om te werken in een dynamische en uitdagende omgeving.

  1. Elektriciens en installateurs/ monteurs elektrische installaties (incl. zonnepanelen en laadpalen)

Met de groeiende vraag naar duurzame oplossingen, neemt de vraag naar elektriciens en installateurs van zonnepanelen en laadpalen toe. Dit beroep vereist technische kennis en biedt mogelijkheden om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

  1. Programmeurs/ developers ICT

De ICT-sector is een groeiende industrie en biedt veel kansen voor programmeurs en developers. Dit beroep vereist kennis van programmeertalen en biedt de mogelijkheid om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor bedrijven en organisaties.

In conclusie zijn er veel kansen in de regio Zaanstreek Waterland. De hierboven genoemde beroepen bieden werkzekerheid en de mogelijkheid om bij te dragen aan een groeiende economie en een betere toekomst voor ons allemaal.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden en kansen voor jou zijn? Neem dan contact op met ZW Werkt Door! Wij adviseren je graag over (om)scholingsmogelijkheden voor deze en andere beroepen.

Back To Top