Skip to content

De wereld verandert, en werk verandert mee. Of het nu gaat om digitalisering, automatisering of een andere ontwikkeling, nieuwe tijden vragen om nieuwe kennis en vaardigheden. Misschien voel je dat jouw huidige opleiding of beroep niet meer aansluit op de arbeidsmarkt, of ben je op zoek naar frisse uitdagingen. In de regio Zaanstreek-Waterland staat ZW Werkt Door klaar om je te helpen met om- of bijscholing. In dit blog verkennen we hoe.

Waarom omscholing of bijscholing?

Verandering is een constante factor in het leven, en dat geldt ook voor je carrière. Misschien sluit je huidige baan niet meer goed aan bij wat je kan of wilt, of werk je in een functie die de komende jaren gaat verdwijnen. Omscholing kan dan de sleutel zijn tot een nieuwe, passende baan. Bijscholing kan je daarnaast helpen om de vaardigheden op te doen die je nu nog mist.

Hoe werkt omscholing?

Wil je je omscholen naar een ander vakgebied, dan betekent dat dat je bepaalde kennis en ervaring op moet doen. Dat betekent niet dat je weer terug moet naar de schoolbanken. In veel sectoren kun je bijvoorbeeld ook werken en leren tegelijk. Zo kun je kiezen voor een BBL-opleiding. Zo’n beroepsbegeleidende leerweg betekent dat je het merendeel van je studie aan het werk bent, en bijvoorbeeld een dag in de week studeert. Dat is ideaal wanneer je graag leert door te doen.

Naar welke sectoren kun je je goed laten omscholen?

Er zijn verschillende sectoren waar je je kansrijk naar om kunt scholen. We zetten er een aantal voor je op een rij:

  • Logistiek. Denk aan logistiek medewerker of supervisor.
  • Transport. Denk aan vrachtwagenchauffeur of kraanmachinist.
  • Zorg. Denk aan verpleegkundige.
  • Onderwijs. Denk aan leraar of kleuterjuf of -meester.
  • Techniek. Denk aan elektromonteur of installateur van zonnepanelen.

Omscholen in de logistiek

De logistieke sector is een dynamische en groeiende branche die altijd op zoek is naar nieuw talent. Of je nu interesse hebt in magazijnbeheer, supply chain management of logistieke planning, er zijn tal van mogelijkheden om te leren en werken tegelijk. Met behoud van salaris kun je je vaardigheden ontwikkelen en een waardevolle bijdrage leveren aan deze essentiële industrie.

Omscholen in de transportsector

Transport is een andere sector waar de vraag naar geschoolde werknemers blijft groeien. Of je nu wilt werken als vrachtwagenchauffeur, planner of in een andere transportgerelateerde functie, er zijn volop kansen om te leren terwijl je werkt. Met de juiste begeleiding en opleiding kun je een succesvolle carrière in transport opbouwen.

Omscholen naar de zorg

De zorgsector biedt misschien wel de meest betekenisvolle carrièremogelijkheden. Met een groeiende behoefte aan zorgprofessionals, zijn er volop kansen om je om te scholen en tegelijkertijd te werken in deze vitale sector. Of je nu wilt werken als verpleegkundige, verzorgende of in een ondersteunende rol, je kunt vaak leren en werken met behoud van salaris.

ZW Werkt Door helpt je graag

Omscholing en bijscholing zijn krachtige instrumenten om je carrière nieuw leven in te blazen. Of je nu een nieuwe richting wilt inslaan of je bestaande vaardigheden wilt aanscherpen, ZW Werkt Door staat klaar om je te helpen. Onze ondersteuning is volledig gratis, en jouw behoeften en wensen staan bij ons centraal. Neem vandaag nog contact op en begin aan je nieuwe toekomst!

Back To Top