Skip to content

Waterland Werkt

Datum: 08/10/2023
Tijd: 12:00 - 16:00

Waterland Werkt is hét grootschalige evenement waar het bedrijfsleven, (beroeps) opleiders, leerlingen, studenten, werkzoekenden, carrièreswitchers en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten! Op zondag 8 oktober 2023 wordt De Spinnekop op industrieterrein De Koog omgetoverd tot één groot werk- en leerfestival. Goed om te weten: het is voor iedereen en gratis te bezoeken.

Tijdens Waterland Werkt kun je een kijkje nemen bij de stands van verschillende bedrijven, die zich aan jou willen presenteren. Ook kun je verschillende beroepen komen beleven: zo kun je metselen, rijden met een heftruck, met een drone vliegen, reanimeren, lassen en nog veel meer. Daarnaast kun je met VR-brillen verschillende beroepen van dichtbij meemaken.

Of je nu jongere bent, werkzoekend, ondernemer, of gewoon een geïnteresseerde bezoeker: er is voor ieder wat wils. Ook ZW Werkt Door is aanwezig op Waterland Werkt. Zo kun je langskomen bij onze stand, of één van onze workshops bezoeken.

Workshop: ‘Stel je voor…’

Op twee momenten op de dag geeft Silvia Pankras de workshop ‘Stel je voor…’, waarin je kunt oefenen met jezelf voorstellen: wie ben je, wat kan je en wat wil je? Want stel je eens voor wat er mogelijk is als je de baan vindt die op jouw lijf geschreven is!

  • Workshop ‘Stel je voor’ – 12.00 uur – 1e etage H20 ruimte 1
  • Workshop ‘Stel je voor’ – 14.30 uur – 1e etage H20 ruimte 1

Let op, want er is per workshop maar ruimte voor 15 personen. Aanmelden kan bij de stand van ZW Werkt Door, maar als je zeker wilt zijn van je plek kun je je ook via de onderstaande button aanmelden.

Meld je aan!

Workshop: ‘Met een ontspannen gevoel in de sollicitatiestoel’

Gezonde spanning voor een sollicitatiegesprek hoort erbij. Maar wat doe je als je zo gespannen bent dat je niet meer kunt nadenken of uit je woorden komt? Hoe blijf je zoveel mogelijk jezelf in een gesprek?

In de workshop ‘Met een ontspannen gevoel in je sollicitatiestoel’, geven Hanneke Bal en Danielle de Boer je tips om voor en tijdens een sollicitatiegesprek je rust te vinden en behouden, zodat jij in gesprek zoveel mogelijk jezelf blijft en de beste versie van jezelf kan laten zien. Hoe fijn zou dat zijn?

Workshop ‘Met een ontspannen gevoel in de sollicitatiestoel’ – 13.00 uur – 1e etage H20 in de Raboroom

Meld je aan!

Virtual reality: een inkijk in de beroepen

Weet je nog niet goed welke baan bij je past? Of ben je benieuwd hoe het is om een bepaald beroep te hebben? Virtual Reality helpt jou een beeld te geven en te ervaren wat voor verschillende functies er allemaal zijn. Op die manier kom je er misschien wel achter wat jouw toekomstige baan wordt! Ontdek bijvoorbeeld banen in:

  • Zorg en welzijn
  • Transport en logistiek
  • IT
  • Detailhandel en horeca
  • Bouw, techniek en groen
  • Industrie en schoonmaak.

Elke sessie duurt 10 minuten, en er kunnen steeds twee personen tegelijk gebruik maken van de Virtual Reality. Vanaf 12.00 uur start er iedere 10 minuten een nieuwe sessie.

Virtual Reality: een inkijkje in de beroepen – vanaf 12.00 uur – lokaal naast de stand van Werkom

Let op: vol is vol! Aanmelden kan ter plaatse via de intekenlijst bij de stand van Werkom, of van tevoren door een mail te sturen naar trainers@werkom.nl of bel: 0299 469 369 o.v.v. VR Sessie Waterland Werkt en welk filmpje je wil zien.

Kom langs bij onze stand

Heb je een vraag over werk, ben je benieuwd of praktijkleren een mogelijkheid voor jou is, of vraag je je af hoe het is om te werken in de logistieksector of het transport? Kom dan vooral langs bij onze stand! Onze adviseurs helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Aanmelden is niet nodig; je kunt zo langslopen.

Naast onze workshops zijn er natuurlijk nog andere belevingen en trainingen die je kunt bezoeken. Je vindt het volledige programma via de onderstaande button. Zien we je daar?

Lees meer

Back To Top