Skip to content

Na een lange tijd zonder werk weer aan de slag gaan, kan zowel spannend als uitdagend zijn. Of je nu een pauze hebt genomen voor zorgtaken, persoonlijke ontwikkeling, of door andere omstandigheden, de stap om weer te gaan werken is een belangrijke en soms onzekere onderneming.

ZW Werkt Door kan je helpen, gratis en vrijblijvend. In deze blog lees je welke stappen je kunt zetten als je van plan bent binnenkort weer aan het werk te gaan, maar niet weet waar je moet beginnen. Daarnaast vertellen we je ook hoe ZW Werkt Door je kan helpen, als je werk zoekt in de regio Zaanstreek-Waterland.

Herintreden op de arbeidsmarkt

Als je om een bepaalde reden (zoals zorg voor kinderen of een andere carrièrepauze) een tijd niet aan het werk bent geweest, en nu op zoek bent naar een baan, ben je een herintreder. Het kan onwennig zijn om je opnieuw op de arbeidsmarkt te begeven. Misschien weet je niet goed waar je tegenwoordig geschikte vacatures kunt vinden, of heb je het gevoel dat je bepaalde vaardigheden mist. Misschien vraag je je af of werkgevers nog wel op je zitten te wachten door het gat in je cv.

We kunnen je alvast geruststellen: ook voor jou zijn er voldoende mogelijkheden om leuk werk te vinden in Zaanstreek-Waterland.

Dit kun je doen als herintreder

  • Weet wat je wilt. Het is allereerst belangrijk in kaart te brengen wat voor baan je zou willen. Wat past er goed bij je, en waar word je blij van? Als je dit nog niet weet, kan een loopbaancoach van ZW Werkt Door je helpen.
  • Ontdek je competenties. Weet je al waar je krachten liggen? Dit kan je niet alleen helpen bij het solliciteren, maar ook om sterker in je schoenen te staan. Zo kun je met zelfvertrouwen naar een nieuwe baan.
  • Bijscholing of omscholing. Misschien zijn er vaardigheden die je mist, of heb je een bepaald diploma nodig om aan de slag te gaan in het werkveld van jouw keuze. Om- en bijscholing kan dan een uitkomst zijn.
  • Laat je zien aan bedrijven. In de regio worden er regelmatig evenementen georganiseerd waar jij je aan werkgevers in Zaanstreek-Waterland kunt voorstellen. Door deel te nemen aan dit soort evenementen en contacten te leggen met werkgevers, vergroot je je kans om werk te vinden.

Wat kan ZW Werkt Door voor jou als herintreder doen?

ZW Werkt Door is hét platform voor werkzoekenden in de regio Zaanstreek-Waterland. Wij bieden een helpende hand aan mensen die al langere tijd niet meer actief zijn op de arbeidsmarkt, maar nu graag weer aan het werk willen gaan. Het is ons doel om jou te ondersteunen bij de zoektocht naar werk.

Kortom kun je bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning bij het maken van keuzes en het verkennen van passende baankansen. Samen zetten we stappen naar een arbeidsmarkt waar iedereen, ongeacht hoe lang ze eruit zijn geweest, een passende baan vindt én behoudt.

Neem contact met ons op

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens gratis en vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag om de volgende stap naar een passende nieuwe baan te zetten.

Neem contact op

Back To Top