Skip to content

De technische sector in Zaanstreek-Waterland biedt veel mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar (ander) werk. Ook wanneer je bijvoorbeeld nog geen diploma of werkervaring hebt, zijn er kansen. Zo kun je in de techniek goed leren terwijl je werkt en salaris krijgt, of kun je je laten omscholen.

In deze blog vertellen we je meer over de techniek en de veelzijdigheid van banen die je in dit werkveld vindt, waarom de techniek een goede keuze kan zijn en hoe ZW Werkt Door jou kan helpen om een overstap te maken naar dit vak.

De techniek: een veelzijdig vak!

Je kunt van alles doen in de techniek. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van zonnepanelen, het plaatsen van een cv-ketel of het aanleggen van bedrading in een huis. Ook kun je aan de slag als werkvoorbereider, bijvoorbeeld in de werktuigbouwkunde, of kan je aan het werk in de installatietechniek. Als je gemotiveerd bent om het vak te leren, gaat er een wereld voor je open!

Welke voordelen heeft werken in de techniek?

Op dit moment is de arbeidsmarkt in de techniek erg krap. Werkgevers zijn niet alleen op zoek naar geschoold personeel, maar bieden ook kansen aan mensen die nog onervaren zijn in het vak. Dat betekent dat je een grote kans hebt er een baan in te vinden. Ook kun je in veel functies in de techniek je creativiteit kwijt, kun je veelzijdig werk hebben en een goede toekomst. Je ziet vaak meteen resultaat van het werk dat je levert en maakt een impact op de wereld om je heen.

Past de techniek bij jou?

Omdat de techniek zo veelzijdig is, vind je er bijna altijd wel een baan die bij jou past. Werk je bijvoorbeeld graag met je handen, en ben je gemotiveerd en nieuwsgierig aangelegd? Dan zit je goed in de techniek. Ook als je nog geen ervaring hebt met het vak zijn er genoeg baankansen. Je kunt bijvoorbeeld leren in de praktijk door bij een werkgever aan de slag te gaan die jou het beroep leert. Op die manier kan je de fijne kneepjes van het vak leren terwijl je betaald krijgt.

Weet je nog niet zeker of de techniek iets voor jou is? We kunnen je helpen een snuffelstage te vinden bij een bedrijf bij jou in de buurt, zodat je kunt ervaren wat een baan in de techniek precies inhoudt. Zo kom je er al snel achter of het vak bij je past!

ZW Werkt Door is er voor jou

Wat je situatie ook is, wij denken graag gratis en vrijblijvend met je mee. Zo kunnen we je bijvoorbeeld advies geven op het gebied van omscholing of praktijkleren naar de techniek. Ook als je nog twijfelt of het vak iets voor jou is, kan ZW Werkt Door je helpen met gratis loopbaancoaching. Samen met een loopbaancoach kom je erachter of de techniek goed bij je past. Is dat niet het geval, dan helpen we je graag te ontdekken welk vak wel goed bij je past!

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Back To Top