Skip to content

In de Vacaturebank Zaanstreek-Waterland kun je solliciteren op basis van je competenties en skills, in plaats van met een cv. Je cv vertelt namelijk niet altijd wat jij precies in huis hebt en waar je goed in bent. Misschien heb je bijvoorbeeld een opleiding niet afgemaakt, maar heb je wel de competenties in huis om het werk te kunnen doen of leren. Of misschien heb je al een tijdje niet gewerkt, waardoor je een gat in je cv hebt. Wanneer je solliciteert met je competenties en skills, maakt dat het makkelijker om aan een werkgever te laten zien wat je in huis hebt.

Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? In deze blog leggen we het je uit!

Competenties en skills

Een werkgever kan op basis van alleen je cv vaak niet zien wat je precies in huis hebt. Zo kan het zijn dat je bij voorbaat niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, terwijl je de baan wel goed zou kunnen. Kortom: je bent meer dan alleen je cv. Je vaardigheden laten pas echt zien wie je bent en welke baan bij je past.

Steeds meer werkgevers staan ervoor open mensen te laten solliciteren op basis van vaardigheden en skills in plaats van hun cv. In de Vacaturebank Zaanstreek-Waterland vind je bijvoorbeeld alleen maar vacatures waar je met je vaardigheden op kunt solliciteren. Een cv uploaden mag, maar hoeft niet. In plaats daarvan geef je aan welke vaardigheden je hebt. Een werkgever kijkt daardoor eerst naar wat je in huis hebt, in plaats van naar je ervaring of diploma’s.

Wat zijn de voordelen?

  • Een werkgever ziet direct waar je goed in bent.
  • Door je eigen skills te kennen, weet je beter welke baan bij je past.
  • Je wordt niet beoordeeld op mogelijke gaten in je cv.

Ontdek wat jouw vaardigheden zijn

Als je gaat solliciteren op basis van vaardigheden, denk dan goed na over de dingen die je goed kunt en wees klaar om hierover te praten tijdens een gesprek. Dit helpt je om een goede indruk te maken en meer kans te maken op een baan.

Je kunt je bijvoorbeeld alvast inlezen op welke vaardigheden er allemaal bestaan, en welke daarvan jij in huis hebt. Weet je niet precies welke vaardigheden je hebt? ZW Werkt Door kan je helpen. We zijn er voor iedereen in Zaanstreek-Waterland, en kunnen je bijvoorbeeld helpen met een gratis skills- en competentietest. Op die manier ontdek je snel waar jouw krachten liggen en welke baan goed bij je past. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Neem contact op

Back To Top