Skip to content

De arbeidsmarkt is continu aan het veranderen. Als je een lange tijd bij dezelfde werkgever hebt gewerkt maar plotseling je baan verliest, kan het moeilijk zijn om weer te beginnen met solliciteren. Is er nog wel werk te vinden in je oude beroep, en past dat nog wel bij je? En hoe kun je op de huidige arbeidsmarkt het beste solliciteren?

ZW Werkt Door is er om je te helpen. We bieden gratis en vrijblijvende hulp aan iedereen in Zaanstreek-Waterland. In deze blog leggen we je uit op welke manieren we je kunnen helpen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Loopbaancoaching als steuntje in de rug

Soms weet je niet direct welk werk bij je past, zeker als je lange tijd hetzelfde hebt gedaan. Misschien zijn er weinig banen te vinden in je oude werk, omdat dit bijvoorbeeld door digitalisering is verdwenen. Het is in dat geval een goed idee om te kijken welke banen goed bij je passen én toekomstbestendig zijn.

Bij loopbaancoaching krijg je persoonlijke begeleiding om jouw passies en kwaliteiten te ontdekken. Samen met een coach van ZW Werkt Door ga je op zoek naar een baan die niet alleen bij je past, maar die je ook écht leuk vindt en waar werk in te vinden is.

Ontdek waar je goed in bent

Het is belangrijk om te weten waar je goed in bent, vooral als je overweegt om van carrière te switchen. Daarnaast kun je tegenwoordig op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in de Vacaturebank Zaanstreek-Waterland, solliciteren op basis van je vaardigheden in plaats van met je cv.

Onze adviseurs helpen je graag te ontdekken welke vaardigheden je in huis hebt, bijvoorbeeld door middel van een vaardigheden- en competentietest.

Maak een nieuwe start met om- en bijscholing

Denk je erover om aan de slag te gaan in een heel nieuw beroep? Ook dan kunnen we je helpen. We denken graag met je mee over om- en bijscholing. Wist je bijvoorbeeld dat praktijkleren in veel beroepen goed mogelijk is? Op die manier kun je het vak leren terwijl je al werkt en salaris krijgt. Omscholing hoeft dus niet te betekenen dat je weer terug de schoolbanken in moet. Er zijn verschillende manieren om (bij) te leren, en wij helpen je graag met het vinden van een manier die bij je past.

Hulp bij het solliciteren

Solliciteren kan intimiderend zijn, vooral als het lang geleden is dat je voor het laatst een sollicitatiegesprek hebt gehad. De sollicitatietrainingen van ZW Werkt Door bereiden je voor op de uitdagingen van het sollicitatieproces. Van het schrijven van een overtuigende motivatiebrief tot het leren hoe je jezelf goed presenteert tijdens een sollicitatiegesprek, we helpen je waar jij dat nodig hebt.

Kunnen we je helpen? Neem contact op!

Ben je klaar om de baan te vinden die bij jou past? Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. We helpen je gratis en vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen. Zet vandaag nog de eerste stap!

Neem contact op

Back To Top